nl

+32 (0)11 9 88 44 2

info@zekeringkast24.be

X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Zekeringkast
Zekeringkast24.be is uw onafhankelijke specialist in zekeringkasten en zekeringkast componenten. Daarnaast bieden we u topkwaliteit draden en kabels voor al uw elektriciteitswerken. Bestel uw zekeringkast eenvoudig via onderstaand menu en ontvang razendsnel uw volledige afgemonteerde zekeringkast bij u thuis afgeleverd.
We bieden u onder andere de volgende merken zekeringkasten en zekeringkast componenten aan: 
 
Hieronder vindt u meer specifieke informatie over zekeringkasten. Maak hieronder uw keuze:


Elektriciteit in huis blijft voor veel mensen toch een lastig onderwerp. Tegenwoordig kunt u echter met minimale kennis van elektrotechniek eenvoudig alle elektra van uit één centraal punt regelen. Dit centrale punt noemen we de zekeringkast. 

De zekeringkast wordt ook wel meterkast, groepenkast, verdeelkast of automatenkast genoemd. Ondanks deze verschillende benamingen is de functie in alle gevallen grotendeels hetzelfde: stroom verdelen en sturen naar de verschillende gebruikers van elektriciteit. Een zekeringkast wordt daarom ook wel het hart van de elektrische installatie genoemd. De stroom komt via dit centrale punt de woning binnen en wordt vanuit hier verdeeld. Deze verdeelfunctie is echter niet de enige functie van de zekeringkast. Naast deze primaire functie is er ook nog een veiligheidsfunctie.

Een zekeringkast bestelt u niet dagelijks. In feite kunt u zelfs met een hoogwaardig product zo’n 25 á 30 jaar vooruit. Het is daarom ook niet raar als u niet meer weet hoe het allemaal in zijn werk gaat. Op deze pagina werken we de belangrijkste aspecten van een zekeringkast voor u uit. Heeft u nog verdere vragen omtrent 
differentieelschakelaars, overspanningsbeveiliging of andere zekeringkast componenten? Bel ons gerust op 0032 (0) 11 9 88 44 2 of stuur een e-mail naar info@zekeringkast24.be. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Zekeringkast kopen

Het online kopen en samenstellen van een zekeringkast is een stuk eenvoudiger dan het lijkt en meestal nog goedkoper ook. In onderstaand stappenplan leggen we u de basisprincipes uit, zodat u een product bestelt waarmee u decennia vooruit kunt.

Stap 1. Allereerst kiest u voor het gewenste merk. In principe zijn alle merken goed. Binnen de elektrotechnische branche gelden strenge eisen en zijn keurmerken de norm, hierdoor zijn de onderlinge verschillen minimaal. Velen hebben dan ook geen voorkeur voor een specifiek merk. In dat geval raden wij over het algemeen het merk EMAT aan, dit merk is namelijk scherper in prijs ten opzichte van veel traditionele merken. Bovendien geeft EMAT een langere garantietermijn (10 jaar!), terwijl een garantietermijn van 2 jaar de standaard is. Uit onze jarenlange ervaring in elektrotechnische branche blijkt dat er geen kwaliteitsverschil zit tussen EMAT, Eaton of andere merken zekeringkasten.
 

Stap 2. Bepaal de gewenste grootte. Wij raden in principe altijd aan om een wat grotere zekeringkast aan te schaffen, mits er voldoende ruimte in de meterkast is. Deze producten gaan tot wel 30 jaar mee. Daarom is het praktischer om eenmalig het een en ander uit te zoeken, zodat u er na verloop van tijd niet achter komt dat er niet genoeg ruimte is voor uw elektrische apparaten, om vervolgens een geheel nieuwe kast aan te moeten schaffen. De meest gangbare afmetingen zijn 330x220 mm (hoogte x breedte).

Zekeringkast kopen bij Zekeringkast24.be
Stap 3. Bepaal de inhoud. Let hierbij op de volgende aspecten:
 • Op uw energiefactuur staat aangegeven welke fase aansluiting u heeft. Kunt u het hier niet vinden? Kijk dan op uw kWh-meter.
 • Bereken hoeveel en welke automatische zekering u nodig heeft of in de toekomst nodig gaat hebben. Tel het aantal lichtpunten en stopcontacten in en rondom uw woning. Houd hierbij rekening met het vermogen van de elektrische apparaten die u wilt gaan aansluiten.
 • Het is verplicht om in iedere zekeringkast één verliesstroomschakelaar toe te passen.
 • U kunt ook gebruik maken van een differentieelautomaat (combinatie van automatische zekering en differentieelschakelaar)
 • Apparaten met een vermogen hoger dan 2000 Watt dienen op een aparte zekering aangesloten te worden. Voorbeelden van apparaten die hier onder vallen zijn: de wasmachine, de droogkast, de vaatwasser, de oven en de centrale verwarming.
 • Alle kringen, die gebruikt worden voor de badkamer, moeten verplicht beveiligd worden met een 30mA differentieelschakelaar. Dit geldt ook voor andere apparaten die waterdamp produceren of water gebruiken (centrale verwarming, boilers, wasmachines vaatwassers etc.).
 • Kies bij verlichtingskringen voor 16A automaten.
 • Kies bij kringen met contactdozen voor een 20A automaat.
 • Bij gespecialiseerde kringen voor een contactdoos, bestemd voor één apparaat, zoals een wasmachine, kies dan voor een 20A automaat.
   

Beltransfo en differentieelschakelaar volledig bekabeld

Stap 4. Kies voor eventuele accessoires. Houd ook bij het uitkiezen van accessoires rekening met het feit dat uw zekeringkast nog een aantal jaren mee zal gaan. Het is daarom altijd verstandig om beschikbare ruimte over te houden.
 • Een contactdoos (met noodverlichting) kan uitkomst bieden indien de stroom uitvalt. Door een extra contactdoos te plaatsen kunt u ook uw modem in de meterkast wegwerken.
 • Als u geen gebruik maakt van een draadloze deurbel, dan heeft u voor uw deurbel een beltransfo nodig.
 • U kunt er voor kiezen om een losse kWh-meter aan te sluiten, op deze manier kunt u uw energieverbruik specifieker meten.
 • Houd altijd de afmetingen van uw zekeringkast in uw achterhoofd en zorg dat er genoeg ruimte overblijft voor eventuele uitbreidingen.

Heeft u nog verdere vragen? Bel ons gerust op 0032 (0) 11 9 88 44 2, stuur een e-mail naar info@zekeringkast24.be, of stel uw vraag direct rechts onderin uw scherm in de chat, onze medewerkers staan u graag te woord!