nl

+32 (0)11 9 88 44 2

info@zekeringkast24.be

X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Een goede kwaliteit coax kabel heeft een sterke invloed op de beeldkwaliteit van iedere televisie. Storingen rondom uw televisie zijn te voorkomen door te kiezen voor goede bekabeling en hierbij behorende aansluitmaterialen. Daarom biedt Zekeringkast24.be u topkwaliteit coax kabels met Kabel Keur van het merk Hirschmann. Onderaan de pagina gaan we dieper in op de verschillende productspecificaties en beantwoorden we veel gestelde vragen.


 


Bezig met laden...

Wat is een hirschmann coax kabel?

Een coaxkabel, ook wel antennekabel genoemd, is een 2-polige kabel die de overdracht van beeld en geluid verzorgd. De kabel bestaat uit 4 onderdelen:
 • De kern
 • Kernmantel
 • Kopermantel
 • Buitenmantel 
Er bestaan grote kwaliteitsverschillen tussen verschillende soorten coax kabel. De eenvoudigste manier om te garanderen dat u voor een topkwaliteit coax kabel kiest, is door te kijken naar het Kabel Keur keurmerk. Alle coax kabels op Zekeringkast24.be zijn voorzien van Kabel Keur keurmerk.
 

Coax kabel met Kabel Keur

Kabel Keur is een keurmerk voor alle aansluitmaterialen voor uw televisie, de bekabeling van uw televisie speelt hierbij een grote rol. De laatste jaren zijn er namelijk steeds meer stoorzenders bijgekomen. De belangrijkste vormen van stoorzenders zijn 4G telefoons en zendmasten. Deze stoorzenders opereren op dezelfde frequenties als televisies. Indien u geen hoogwaardige coax kabels heeft, kan het signaal van de stoorzenders interfereren en daardoor kunnen storingen optreden.
 
Als u kiest voor een coax kabel met een Kabel Keur keurmerk, weet u zeker dat de producten voldoen aan strenge producteisen. Deze producten worden door een onafhankelijk partij getest.
 

Het belang van goede kwaliteit coaxiale kabel

Het verschil tussen een goede en een matig tot slechte coax kabel herkent u aan de volgende producteigenschappen:
 • Goede afscherming. Zonder goede afscherming kan het signaal niet goed doorgevoerd worden.
 • Hoog frequentiebereik. Het frequentiebereik wordt steeds verder uitgebreid om meer HD-zenders te ondersteunen. Kies daarom een coax kabel met een hoogfrequentiebereik. Op deze manier bent u gegarandeerd van de optimale beeldkwaliteit voor de komende jaren.
 • Lage demping. Hierdoor zal het signaal niet te snel verzwakken.
 
Tip: Aangezien hogere frequenties steeds vaker gebruikt worden, treedt het zogeheten skineffect (het uitzetten van signalen naar de buitenkant van de kabelkern) steeds vaker op. Met het oog op de toekomst is het dus belangrijk om te kiezen voor goede kwaliteit aansluitmaterialen.
 

Coax kabel kopen? Let op de volgende aspecten

 • U kunt zonder problemen 10 meter coaxkabel toepassen zonder dat u daar een antenneversterker nodig bij hebt.
 • Gebruikt u een splitter voor uw coax kabel? Probeer dan de maximale lengte van uw kabel te beperken tot zo’n 5 meter.
 • Coax kabel is geschikt voor zowel digitale als analoge televisie.
 • Kies een coax kabel met een buitendiameter tussen de 2 en 15 mm.
 
Heeft u vragen over coax kabels of andere aansluitmaterialen? Bel ons gerust op +32 (0)11 9 88 44 2 of stel uw vragen en opmerkingen via info@zekeringkast24.be. We helpen u graag.