nl

+32 (0)11 9 88 44 2

info@zekeringkast24.be

X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Wanneer u uw zekeringkast wilt voorzien van een overspanningsbeveiliging, is het belangrijk om te weten of u een overspanningsbeveiliging nodig heeft voor een 1 fase of 3 fase verdeelkast . Een andere, maar ook vaak gebruikte term is OVP.


 


Bezig met laden...

Wat is overspanning?

Een overspanningsbeveiliger beschermt tegen overspanning. Er is sprake van overspanning als de spanning op een apparaat of installatie hoger is dan de toegestane nominale spanning. Het grote nadeel van overspanning is dat elektronische apparatuur meestal onherstelbaar beschadigd wordt.

Er zijn verschillende manieren waardoor overspanning kan ontstaan, drie bekende zijn:
  • Blikseminslag, zowel direct als indirect
  • Schakeling op het net
  • Breuk van de nulgeleider 
De meest voorkomende is vorm van overspanning is blikseminslag. Niet alleen directe inslag is gevaarlijk voor overspanning, maar ook indirecte. Bij indirecte inslag kan de overspanning een pand binnenkomen via binnenkomende kabels.
 

Hoe beschermt een overspanningsbeveiliging

Wanneer uw woning of bedrijfspand wordt geraakt door bliksem zorgt een overspanningsbeveiliging voor een veilige geleiding van de stroom, zodat uw overige componenten in de zekeringkast geen schade krijgen.


Overspannigsbeveiliging 1-, 2- of 4-polig

Het aantal polen is afhankelijk van het aantal fasen van uw verdeelkast. Voor een 1 fase zekeringkast heeft u een 1-polige of 2-polige overspanningsbeveiliging nodig en voor een 3 fase zekeringkast een 4-polige ovp.

Een overspanningsbeveiliging van Zekeringkast24.be is makkelijk te plaatsen naast uw overige zekeringkast componenten zoals een differtieelschakelaar, differentieelautomaat of automatische zekering.

Wanneer u een overspanningsbeveiliger van het A-merk EMAT koopt krijgt u 10 jaar garantie. Naast hoogwaardige kwaliteit en de lange garantietermijn is EMAT ook zeer scherp geprijsd.
 
Heeft u nog vragen over overspanning en hoe u uw zekeringkast hier tegen kan beschermen? Onze adviseurs helpen u graag verder. Wij zijn te bereiken op nummer +32(0) 11 9 88 44 2. U kunt ook een e-mail sturen naar Info@zekeringkast24.be