nl

+32 (0)11 9 88 44 2

info@zekeringkast24.be

X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Wilt u het verbruik van apparatuur meten zodat u inzichtelijk heeft hoeveel stroom per onderdeel in de stroomkring verbruikt wordt? De kWh-meters van Zekeringkast24.be worden aangeboden voor één- en driefasige installaties.
 
Op zoek naar de juiste DIN-rail kWh-meter voor uw zekeringkast? Bekijk die drie onderstaande varianten.


 


Bezig met laden...
€ 23,58 incl. BTW Per stuk
Aantal: 
€ 23,58 incl. BTW Per stuk
Aantal: 
€ 65,88 incl. BTW Per stuk
Aantal: 

Energiemeter zekeringkast

Een kWh-meter wordt ook wel energiemeter of energieteller genoemd en is in verschillende varianten verkrijgbaar. Wij bieden u echter de variant voor in de zekeringkast met DIN-rail montage aan.

Er bestaan daarentegen ook energiemeters die u in de contactdoos, bijvoorbeeld een Niko stopcontact, kunt plaatsen om het verbruik bij te houden. Een kWh-meter gebruikt u onder andere voor het bijhouden van het verbruik van een laadpaal.
 

Eenfasige en driefasige meters

Afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk in uw woning heeft u een enkelfasige (ook wel monofase genoemd) of een driefasige aansluiting. Op basis hiervan dient u ook de juiste kWh-meter te selecteren. Wat is het verschil tussen een 1 of 3 fase meter?

De drie fase variant is geschikt voor het verdelen van het stroomverbruik over 3 fasen. Dit is bij een 1 fase meter slechts over eenmaal 230V.
 

Aansluiten kWh-meter

De elektriciteitsmeter kunt u aansluiten op een automatische zekering, welke weer is aangesloten op een differentieelschakelaar. Afhankelijk van de apparatuur die gemeten wordt, dient u de juiste zekering te selecteren. Allereerst is het noodzakelijk om één vrije module bij een eenfasige aansluiting en vier vrije modules in het geval van een driefasige aansluiten in uw zekeringkast te hebben.

Houd er rekening mee dat u de stroom uitschakelt voordat u gaat beginnen met de aansluiting! Dit is voor uw eigen veiligheid.

U dient de aansluiting te beginnen door het component op de DIN-rail te bevestigen. Nadat de meter is bevestigd, dient u deze aan te sluiten op de betreffende zekering zodat u meet wat u wenst te meten.

Uiteindelijk schakelt u de stroom weer in en kunt u het verbruik bijhouden door de kWh-meter uit te lezen en indien gewenst de kWh’s periodiek te noteren.
 

kWh-meter kopen

Heeft u bijvoorbeeld een zonne-energie installatie laten aanleggen en wilt u het verbruik meten? Dan kunt u bij Zekeringkast24.be een kWh-meter kopen. De energiemeters die u aangeboden worden zijn van het A-merk EMAT. Dit merk biedt u een analoge en digitale 1 fase meter en een 3 fase meter digitaal aan. Specifieke product informatie vindt u op de detailpagina’s van de betreffende producten.

Heeft u hulp nodig bij het kopen van een kWh-meter? Neem dan contact op via telefoon, chat, WhatsApp of e-mail. Wij helpen u graag verder met het selecteren van de juiste onderdelen voor uw elektrische installaties.