nl

+32 (0)11 9 88 44 2

info@zekeringkast24.be

X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

De hoofdschakelaar is een schakelaar in de zekeringkast die een elektrische installatie spanningsvrij kan maken. De hoofdschakelaar is de eerste fysieke beveiliging in een stroomkring. De hoofdschakelaar zit standaard rechtsonder in de zekeringkast en is voor iedere verdeelkast verplicht.


 


Bezig met laden...

aansluiting hoofdschakelaar

Een hoofdschakelaar wordt rechtsonder op de DIN rail in de groepenkast geplaatst. De schakelaar wordt aangesloten met zwart en blauw aansluitdraad van 4 mm² of 6 mm². Een 2-polige hoofdschakelaar wordt aangesloten met 4 mm² aansluitdraden en de 4 polige variant met 6 mm².

Bij de 2-polige variant wordt de blauwe draad op de nul (N) aangesloten en de zwarte draad op de fase (L1). Bij de 4-polige variant wordt de blauwe draad ook op de nul (N) aangesloten. De zwarte draden worden aangesloten op fase 1 (L1), fase 2 (L2) en fase 3 (L3).

Achter de hoofdschakelaar komen de differentieelschakelaars of differentieelautomaten, deze worden ook aangesloten op de hoofdschakelaar. Wanneer de stroom onderbroken wordt door de hoofdschakelaar, zal geen van de onderliggende componenten nog onder spanning staan.

De breedte van een hoofdschakelaar is als volgt:
 
Soort 2-polig 4-polig
Breedte 36 mm 72 mm
Breedte 2 modules 4 modules


Heeft u nog vragen omtrent de hoofdschakelaar of over andere zekeringkast componenten? Stel uw vraag rechtsonder in de chat of bel naar +32 (0)11 9 88 442.