nl

+32 (0)11 9 88 44 2

info@zekeringkast24.be

X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Alle componenten voor uw zekeringkast bestelt u eenvoudig bij Zekeringkast24.be. Een differentieelautomaat wordt u aageboden van het merk EMAT tegen de scherpste prijs. Daarnaast krigt u 10 jaar garantie op EMAT differentieelautomaten.Differentieelautomaat van EMAT

Een differentieelautomaat is een automatische zekering met een eigen aardlekbeveiliging. Deze automaat combineert de functies van een differentieelschakelaar en een automatische zekering.

Heeft u twijfels heeft over welk type differentieelautomaat het beste past bij uw zekeringkast? Onderaan de pagina gaan we dieper in op productspecificaties en leggen we uit waar u op moet letten bij het uitkiezen van de juiste differentieelautomaat.


 


Bezig met laden...

Om u te helpen met het uitkiezen van het juiste product hebben we een aantal belangrijke productspecificaties toegelicht en veel voorkomende vragen beantwoord.
 

Wat is het voordeel van een differentieelautomaat?

Op het moment dat er een te hoge verliesstroom of overbelasting optreedt, zal uitsluitend de differentieelautomaat worden uitgeschakeld waar de storing plaats vindt. In tegenstelling tot automatische zekeringen die achter een differentieelschakelaar zijn geplaatst. Hierdoor kunt u direct zien welke automatische zekering is uitgeschakeld en waar het probleem zit.
 

Toepassingsmogelijkheden differentieelautomaten

Differentieelautomaten zien we bijvoorbeeld veel terug in tuinverlichting. Op het moment dat er een te hoge verliesstroom optreedt, zal niet de gehele tuin zonder verlichting komen te zitten, maar zal alleen de lichtbron waar de storing optreedt spanningsloos gemaakt worden.
 

Wat is het verschil tussen een differentieelautomaat en een differentieelschakelaar?

Een differentieelautomaat combineert de functies van een differentieelschakelaar en een automatische zekering. De automaat zal reageren als er teveel apparaten op een zelfde stroomkring worden aangesloten. Dit wordt ook wel overbelasting genoemd.

Tip: Differentieelautomaten van het merk EMAT zijn, in tegenstelling tot andere merken, slechts één module breed. Hierdoor heeft u meer ruimte in uw zekeringkast voor eventuele uitbreidingen of accessoires.
 

Afschakelcurve van de automaten

Afhankelijk van uw situatie moet u een keuze gaan maken tussen een B curve of C curve. De curve heeft betrekking op de magnetische drempel van de automaat. Hoe lager deze drempel is, des te sneller de schakelaar zal schakelen. Een andere benaming voor deze magnetische drempel is aanloopstroom.

Curve B = Lage magnetische drempel, hoofdzakelijk gebruikt in huisinstallaties.
Curve C = Normale/gemiddelde drempel, hoofdzakelijk gebruikt bij hogere aanloopstromen in de industrie of voor motoren.

Voor de meeste huishoudens adviseren wij over het algemeen een curve B. Neem in geval twijfel contact op voor een deskundig advies. U vindt de contactinformatie onderaan de pagina.
 

Hoeveel ampère heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van het totale wattage dat uw installaties en apparaten verbruiken. Met behulp van een eenvoudige berekening kunt u herleiden wat het totale wattage is. We hebben alvast voor alle verschillende ampères, die worden aangeboden op Zekeringkast24.be, de berekeningen gemaakt:
 
  • 6A x 230V = 1380 Watt
  • 10A x 230V = 2300 Watt
  • 16A x 230V = 3680 Watt
  • 20A x 230V = 4600 Watt
  • 25A x 230V = 5750 Watt
  • 32A x 230V = 7360 Watt
U berekent het totale wattage door alle wattages van de aangesloten apparaten bij elkaar op te tellen. 1000 Watt is gelijk aan 1 kilowatt(kW), dus 7360W = 7,36 kW.

Een voorbeeld: U gaat een nieuwe magentron aansluiten (over het algemeen tussen de 600 en 1100 Watt). Dit betekent dat een 6 ampère differentieelautomaat volstaat, aangezien het maximale vermogen 1380 Watt is. (6A x 230V = 1380 Watt).

Bent u opzoek naar een differentieel voor uw droger (gemiddeld 2400 Watt)? Dan heeft u dus een variant met meer vermogen nodig. In dit geval kunt het beste kiezen voor een 20 ampère automaat.

Twijfelt u welk product het beste past bij uw zekeringkast? Bel ons op 0032 (0) 11 9 88 44 2, of stuur uw vraag naar Info@zekeringkast24.be. Onze medewerkers helpen u graag verder.