nl

+32 (0)11 9 88 44 2

info@zekeringkast24.be

X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Uw zekeringkast uitbreiden met een automatische zekering? Wij bieden u verschillende tweepolige automaten met Curve C of Curve B uitschakelcurve voor bestaande en nieuwe installaties aan. Benieuwd welke automaten wij u aanbieden? Bekijk hieronder alle producten. 


Bezig met laden...

Zekeringautomaat voor uw zekeringkast

Uw zekeringkast, ook wel verdeelkast genoemd, is standaard voorzien van een divers aantal automaten. Dit zijn de automatische zekeringen. Deze onderdelen worden op de DIN-rail geplaatst en aangesloten met 4 mm2 aansluitdraden.

U kunt een automatische zekering, ook wel een zekeringautomaat of tweepolige automaat genoemd, toepassen in bestaande en nieuwe situaties. Gaat u een nieuwe zekeringkast samenstellen en heeft u daarvoor de gewenste aansluitdraden nodig? Wij kunnen u deze eveneens leveren.
 

Zekering aansluiten

U kunt ook een automaat aanschaffen voor een bestaande kast. Wilt u deze aansluiten, maar weet u niet exact hoe dit op een veilige manier gedaan dient te worden? Uw elektricien kan u hier bij helpen.
 

Automatische zekering kopen?

Het kopen van een automatische zekering gebeurd, zoals reeds omschreven, voor bestaande en nieuwe verdeelsystemen. In het bovenstaande aanbod heeft u diverse varianten gezien, die ogenschijnlijk veel op elkaar lijken. Wat is echter het verschil?

De producten verschillen van elkaar op het gebied van ampère en uitschakelcurve. Het ampère bepaalt de stroomsterkte van apparaten die u in de betreffende stroomkring kunt aansluiten. De uitschakelcurve geeft aan hoe uw automaat uitschakelt (snel of traag). De meest voorkomende uitschakelcurve is met Curve C. Wat betreft de stroomsterkte zijn de meest voorkomende zekeringautomaten met 20A of 16A.

U kunt naast de 16 en 20 ampere varianten ook kiezen voor de volgende twee varianten:
  • 25A
  • 32A
Veel zekeringkasten zijn voorzien van beide automaten. Wij bieden u ook voorbekabelde zekeringkasten aan met o.a. twee 16A Curve C en vier 20A Curve C automaten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan het zekeringkast aanbod van Zekeringkast24.be.
 

Verschil met een sokkelautomaat en differentieelautomaat

Een sokkelautomaat is in feite een andere benaming voor de automatische zekering. In de volksmond zijn er diverse termen die hetzelfde product aanduiden. Houd dit in ogenschouw wanneer u aangeraden wordt om bijvoorbeeld een nieuwe sokkelautomaat, zekeringautomaat of 2-polige automaat aan te schaffen.

De differentieelautomaat is echter niet hetzelfde als de hierboven genoemde typen. De werking van een differentieelautomaat is wel te vergelijken met een automatische zekering, maar heeft ook de functionaliteiten van een differentieelschakelaar. Oftewel: een combinatie van beide componenten.

U kunt al uw onderdelen voor uw verdeelkast selecteren van het merk EMAT, zodoende ook de automatische zekeringen. Deze producten worden geleverd met 10 jaar garantie en zijn compleet voorzien van KEMA-KEUR.

Heeft u nog vragen over een automatische zekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op nummer (0)11 9 88 44 2. U kunt ook altijd een email sturen naar Info@zekeringkast24.be