nl

+32 (0)11 9 88 44 2

info@zekeringkast24.be

X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Het uitkiezen van de juiste zekeringkast componenten is erg belangrijk om een zekeringkast samen te stellen die past bij uw wensen en behoeften. Zekeringkast24.be biedt u alle componenten en accessoires voor in uw zekeringkast tegen de scherpste prijzen. Hierbij kunt u denken aan componenten zoals een differentieelschakelaar, differentieelautomaat, automatische zekering, hoofdschakelaar, kwh meter of een beltransfo. Onderaan de pagina vindt u additionele informatie over de componenten.

Kies uit onderstaand menu het component waar u naar op zoek bent.


Om u te helpen bij het selecteren bij het selecteren van de juiste componenten hebben we per productcategorie een korte toelichting gegeven.
 

Differentieelschakelaar
Een differentieelschakelaar vindt u terug in iedere zekeringkast. Deze schakelaar maakt de elektrische installaties spanningsloos zodra er teveel verliesstroom optreed.
 
Differentieelautomaat
Een differentieelautomaat combineert de functies van een differentieelschakelaar en een automatische zekering in één component. Mocht er een storing plaatsvinden, dan zal uitsluitend de differentieelautomaat waar de storing plaats vindt spanningsloos gemaakt worden. Hierdoor kunt u het probleem snel herkennen en verhelpen.
 
Automatische zekering
Elke zekeringkast is standaard voorzien van een aantal automatische zekeringen (ook wel automaten of sokkelautomaten genoemd). Automatische zekeringen worden op een DIN rail geplaatst. U kunt er voor kiezen om de automatische zekeringen achter een differentieelschakelaar te plaatsen ten behoeve van de veiligheid.
 
Hoofdschakelaar
Een hoofdschakelaar kan worden gebruikt om de stroom uit te schakelen op het moment dat u een installatie gaat verrichten. Door de hoofdschakelaar om te zetten weet u zeker dat u veilig te werk kunt gaan. Wij adviseren om in iedere verdeelkast een hoofdschakelaar te plaatsen.
 
kWh meters
Met een kWh meter kunt u, per component, meten hoeveel stroom een apparaat of installatie verbruikt. U plaatst de kWh meter op de DIN rail in uw meterkast. Afhankelijk van de aansluiting in uw woning,kiest u een 1 fase of een 3 fase kWh meter.
 
Krachtgroep
Krachtgroepen worden gebruikt voor “zware apparaten”. Een krachtgroep kan uitsluitend worden toegepast in een 3 fase kast. Krachtgroepen zijn vier modules breed.
 
Beltransfo
Een beltransfo een andere benaming voor beltransformator. Dit component dient als spanningsomvormer voor uw deurbel. Deurbellen werken over het algemeen op zwakstroom, de beltranfso vorm 230 V om tot ongeveer 8 V.
 
Overspanningsbeveiliging
Een overspanningsbeveiliging kan potentiele schade aan uw elektrische apparatuur voorkomen. Een OVP maakt gebruik van de zogeheten overspanningsafleiders. Met behulp hiervan worden piekspanningen opgevangen en geneutraliseerd.
 
Besturing
De categorie besturing betreft een diverse groep zekeringkast componenten. We hebben kort per product de primaire functie voor u uiteengezet:
Tijdklok: Regelt de inschakeling van een automatische zekering op een ingesteld tijdstip.
Thermostaat: Een schakelaar die reageert op temperatuur.
Impulsrelais: Worden ook wel teleruptoren genoemd en zijn bedoeld om bijvoorbeeld lampen op afstand in en uit te schakelen.
Tijdvertragers: Hiermee kunt u verschillende groepen met vertraging laten opstarten.
 
Zekering
Een zekering beschermt, net als automatische zekeringen, de elektrische installatie tegen te hoge stroom. Als er een te hoge piekstroom optreedt zal de zekeringen de stroomkring onderbreken. Een zekering wordt ook wel smeltveiligheid of smeltzekering genoemd. We bieden u ook de glaszekering en porseleinen variant.
 
Overige zekeringkast materialen
Dit is de categorie waar u alle overige onderdelen kunt vinden. Hierbij kunt u denken aan afdekstroken, een buisklem, een kamrail, een buisinvoer of een steekklemadapter.
 
Bent u opzoek naar zekeringkast componenten, maar heeft u het niet tussen bovenstaande categorieën kunnen vinden? Neem dan contact op met één van onze deskundige medewerkers. Dit kunt u telefonisch doen via +32 (0)11 9 88 44 2 of door een e-mail te sturen naar info@zekeringkast24.be. We helpen u graag verder.